Lotto-Soudal kan zich wel vinden in oordeel Giro-organisatie: "Het was een goede beslissing"

Lotto-Soudal kan zich wel vinden in oordeel Giro-organisatie: "Het was een goede beslissing"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto-Soudal doet tijdens deze Giro geregeld mee voor de prijzen. Ritwinst zat er nog niet in, mooie ereplaatsen wel. Caleb Ewan is de man die ze allemaal optekent. De Australiër vond het een wijs besluit om in de vijde rit de laatste ronde in Terracina te neutraliseren.

Het was geen dag zoals alle andere: een hele dag regen en geen te hoge temperaturen. Geen pretje voor de renners. Zeker ook niet voor de sprinters die aan de aankomst het beste van zichzelf moesten geven, want er lag nog altijd een mogelijke ritzege te wachten. Voor Caleb Ewan werd het de vierde plaats.

"Door de start bergop en de koude en natte omstandigheden was het een zware dag. Ik trok meer kledij aan en probeerde zo warm mogelijk te blijven", duidde de sprinter van Lotto-Soudal zijn aanpak. "De klassementsploegen waren er niet bij om door de gevaarlijke bochten te koersen."

PLAS OP 400 METER VAN DE MEET

Dat was al een geluk, maar toch leidden de weersomstandigheden tot een neutralisatie. "Het was een goede beslissing om de laatste ronde te neutraliseren, maar voor de sprinters maakte het weinig verschil. We zaten aan de rechterkant toen er plots een grote plas opdook. Iedereen die door die plas reed, verloor bijna alle snelheid. Dat was op slechts 400 meter van de meet, dus dat was teleurstellend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties