Campenaerts steekt ambities niet onder stoelen of banken: "Het zou stom zijn om het niet te doen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Sint-Niklaas
| 0 reacties

Campenaerts gaat voor de zege in de tijdrit en Baloise Belgium Tour

Campenaerts steekt ambities niet onder stoelen of banken: "Het zou stom zijn om het niet te doen"
Foto: © photonews

In de Ronde van Italië slaagde Victor Campenaerts er tweemaal net niet in om een tijdrit te winnen. In de Baloise Belgium Tour moet dat wel lukken en kan het zelfs een opstapje zijn naar meer. Lotto-Soudal schuift de werelduurrecordhouder immers naar voor als één van de kopmannen.

Campenaerts is alleszins niet van plan om zich weg te steken. "Ik ben zeker favoriet in de tijdrit. In mijn vorige tijdritten behoorde ik al tot de favorieten. Dit is een iets lager niveau. Dit deelnemersveld is iets minder. Dan moet je gaan om te winnen. Dat moet je durven zeggen."

Feit blijft wel dat het in de Baloise Belgium Tour meestal een secondespel is. "In de Gouden Kilometer zijn er ook seconden te verdienen en nog eens tien aan de meet", beseft Campenaerts. De chronorit is bovendien niet lang, maar loopt wel over een vlak parcours. "Dat is waar, maar anders kun je ook een groter verschil maken."

KLIMMETJE HAD GEMOGEN

In tegenstelling tot in de Giro had een klimmetje nu mogelijk wel in het voordeel van de Lotto-renner gespeeld. "Ik had deze keer misschien liever gehad dat er wel een berg had in gelegen. Ik kan dat wel", benadrukt Campenaerts dat hij gerust met de nodige snelheid een klim over geraakt.

KOERSVERLOOP AFWACHTEN

Hij hoopt zich nog verder te ontwikkelen als klassementsman in korte etappewedstrijden. "Na de Olympische Spelen wil ik meer voor het klassement gaan in rittenkoersen. Nu wil ik dat al doen in koersen zoals deze. Het zou stom zijn om het niet te doen." Met hem en Wellens heeft Lotto twee kopmannen. "We zien wel hoe het koersverloop gaat zijn. We moeten altijd iemand vooraan hebben. De ploeg is klaar om voor ons te rijden."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties