Opnieuw zeer dichte ereplaats voor Wout van Aert, Dylan Teuns blijft leider
Redactie
| 69 reacties

Sam Bennett enige die Van Aert voor blijft in massasprint.

Opnieuw zeer dichte ereplaats voor Wout van Aert, Dylan Teuns blijft leider
Foto: © photonews

De sprinters die de eerste twee lastige etappes in de Dauphiné overleefd hadden, maakten in de derde rit kans op hun beloning. De vroege ontsnapping maakte deze keer immers geen schijn van kans. Sam Bennett was veruit de sterkste in de massasprint. Van Aert was heel mooi 'best of the rest'.

Berhane en Pacher waren opgestaan met de meeste aanvalslust. Ze trokken er onder hun beidjes al snel vandoor. Het duo bouwde toch een mooie bonus uit die opliep tot maximaal vier minuten. Dat enkel deze twee zin hadden in een avontuur, is niet zo verrassend. In principe wachtte aan de meet immers - voor het eerst in deze Dauphiné - een kans voor de sprinters.

VLUCHT ONDER CONTROLE

De vlucht werd vlot onder controle gehouden en de voorsprong van de leiders daalde al snel. Op vijftig kilometer van de aankomst bedroeg deze nog een minuut en twaalf seconden. Nog twintig kilometer verderop hadden Berhane en Pacher al slechts nog een half minuutje over. Waardoor men in het peloton toch nog even ging temporiseren.

Hen te vroeg tot de orde roepen had immers ook geen zin. Op twaalf kilometer van aankomstplaats Riom was het dan toch zover. Teuns had gehoopt om net voordien in de tussensprint nog een bonisecondje mee te pikken, maar Lutsenko was hem voor. De finale werd nog opgeschrikt door een val. Ruben Guerreiro was het enige slachtoffer.

ENKEL BENNETT TE STERK VOOR VAN AERT

In de massasprint toonde Wout van Aert net als in de eerste rit zijn snelle benen. Hij troefde heel wat andere snelle mannen af en kwam zo terecht op een tweede plaats. De Ier Sam Bennett van Bora-Hansgrohe sprintte immers comfortabel naar de overwinning.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties