Ploegleider over Tour-selectie Wout Van Aert: "Stevie belde me zelfs en zei: 'Wat een klasbak is die Van Aert, zeg"'
Redactie
| 6 reacties

Ploegleider Merijn Zeeman wilde Van Aert mee naar Tour door afwezigheid Roglic en Gesink

Ploegleider over Tour-selectie Wout Van Aert: "Stevie belde me zelfs en zei: 'Wat een klasbak is die Van Aert, zeg"'
Foto: © photonews

Nee, dit jaar de Tour de France rijden was helemaal onvoorzien voor Wout Van Aert. Door omstandigheden kwam zijn ploeg Jumbo-Visma toch bij onze landgenoot uit, die op 6 juli in Brussel zijn vuurdoop beleeft in een grote ronde.

Ploegleider Merijn Zeeman begon twee weken geleden na te denken over de Tour en Wout. "Door omstandigheden kwamen we bij Wout uit", legt hij uit in Het Nieuwsblad. "Er was ten eerste het feit dat Primoz Roglic niet zo goed door het slotweekend van de Giro kwam, waarna die wijselijk besloot om de Tour over te slaan."

"En omdat Gesink na zijn zware val niet topfit raakt voor begin juli, hadden we ineens twee plaatsen voor klimmers vacant in onze Tourploeg, terwijl we er met Laurens De Plus nog maar eentje hadden. Het was eigenlijk een geluk bij een ongeluk dat Laurens zo vroeg uitviel in de Giro, waardoor die nog redelijk fris was en voldoende tijd kreeg om naar de Tour toe te groeien."

"Maar we zochten dus nog een renner, en toen hoorde ik dat het zo goed klikte tussen Kruijswijk, onze Tourkopman, en Wout. Stevie belde me zelfs en zei: 'Wat een klasbak is die Van Aert, zeg. Denk maar eens aan hem voor de Tour.'"

Sprinttrein

De rol van Van Aert is duidelijk. Enerzijds zal hij klassementsrenner Kruijswijk moeten helpen, anderzijds zal hij een belangrijke rol spelen in de sprinttrein van Groenewegen. "Hij maakt deel uit van de sprinttrein", zegt Zeeman. "Wout zal met Tony Martin diep in de finale mee het tempo bepalen in etappes waar Dylan aan sprinten toekomt. Amund Grondahl Jansen en Mike Teunissen vormen de lead-out."

"Maar de eerste week zijn er ook nerveuze ritten, waarin Groenewegen eventueel niet mee sprint. Dan zal Van Aert mee helpen Kruijswijk te positioneren. Door omstandigheden spurtte Wout hier zondag naar de derde plaats, maar in principe moet hij het in de Tour zelf niet afwerken", besluit de ploegleider. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties