Wout Van Aert: "Waarschijnlijk denk ik over enkele weken dat ik beter in de zetel lag"

Redactie
| 49 reacties
Wout Van Aert: "Waarschijnlijk denk ik over enkele weken dat ik beter in de zetel lag"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Verrassend nieuws op maandagochtend. Wout Van Aert en Jumbo-Visma deelde mee dat de drievoudige wereldkampioen veldrijden aan de start komt van de Ronde van Frankrijk. Na overleg met vrouw Sarah.

Na overleg met Sarah werd er beslist om toch de Tour te rijden. Vanwaar die plotse keuze? "Eerst dacht ik: neen, dit gaat niet. Hier ben ik nog niet klaar voor", vertelt Van Aert in HLN. "De ploeg heeft me overtuigd. Volgens het performance team van onze ploeg ben ik er klaar voor. Dat de Tour in België start, is natuurlijk een reden erbij om ja te zeggen."

In zijn eerste grote ronde hoopt Van Aert ook de meet in Parijs te halen. Van Aert zal vooral de kopmannen ondersteunen. "We trekken niet met een ploeg van vrijbuiters naar de Tour. Dan zou er de druk zijn om altijd in de ontsnapping te moeten zitten. Nu ken ik mijn taak: ik moet de kopmannen steunen", klinkt het. 

Kopmannen Kruijswijk en Groenewegen

"Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen zijn de twee kopmannen voor de Tour. Om hun mening is in elk geval gevraagd. Zij vonden het een goed plan en ik was blij om dat te horen. Ik ben niet de lichtste renner van het peloton, maar ik kan wel bergop rijden. Zeker in de overgangsritten moet ik Steven en de andere klimmers nog kunnen bijstaan."

Op de vraag wat de Tour voor Van Aert betekent, is het antwoord gevat. "Lange uren voor de televisie. Voor een marathonuitzending van een Tourrit heb ik al een hele dag in de luie zetel gelegen. Dat ik binnen enkele weken ga denken dat ik beter in de zetel lag? Waarschijnlijk wel. Dat heb ik vandaag in de Dauphiné ook al gedacht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties