Duizenden mensen komen op straat in zijn thuisland om Giro-winnaar Carapaz te eren
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Carapaz krijgt optocht in open bus bij zijn thuiskomst

Duizenden mensen komen op straat in zijn thuisland om Giro-winnaar Carapaz te eren
Foto: © photonews

Richard Carapaz, de winnaar van de Ronde van Italië, is weer thuis en dat zal hij geweten hebben. Zijn eindzege heeft iets los gemaakt bij de mensen in Ecuador. Hun grote held werd gevierd door een rit in een open bus. Duizenden fans kwamen op straat.

Op de internationale luchthaven in Marisco Sucre in Quito stond de brandweer Carapaz op te wachten. Het vliegtuig dat hem weer naar Ecuador bracht, werd verwelkomd met een waterboog. De winnaar van de Giro stapte vervolgens in een open bus om zo door de straten te worden gereden.

OPEN BUS BEGELEID DOOR TIENTALLEN FIETSERS

Het is inmiddels ook duidelijk dat Ecuador door zijn zege in Italië een wielernatie geworden is. De open bus werd geflankeerd door tientallen fietsers. Langs de kant van de weg juichten duizenden supporters hun held toe en waren de vlaggen met de opteksten 'Gracias, Campeon!' niet ver weg.

Aan het einde van de rit mocht Carapaz met zijn grote trofee weer van de bus stappen en aanschuiven voor een groot tv-interview en kon hij het publiek vanop het podium nog eens begroeten.

Meer nieuws

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties