Jolien D'hoore schiet al voor tweede keer raak in Women's Tour, onfortuinlijke Vos afgevoerd naar ziekenhuis
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Jolien D'hoore sprint ook in Blenheim Palace naar de zege

Jolien D'hoore schiet al voor tweede keer raak in Women's Tour, onfortuinlijke Vos afgevoerd naar ziekenhuis
Foto: © photonews

Jolien D'hoore is uitermate sterk op dreef in de Women's Tour. In de tweede rit spurtte ze niet mee, maar in de andere etappes stond er geen maat op haar in de massasprints. Ook niet in Blenheim Palace dus. Marianne Vos daarentegen kende een pechdag.

De derde etappe was zeker geen doorslagje van de eerste twee ritten. Een heuvelachtige beginfase nodigde uit tot aanvallen. Iets wat aanvankelijk enkel Anna Plitcha leek door te hebben. Er volgde niemand in haar zog. Haar éénvrouwsactie was dan ook gedoemd om te mislukken.

MASSALE VALPARTIJ

Ze zat tenminste wel veilig op de fiets, wat in het peloton niet voor iedereen het geval was. Marianne Vos was het grootste slachtoffer van een massale valpartij. De leiderstrui zou dus sowieso van schouders veranderen, want Vos werd afgevoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Het liedje van Plitcha was uitgezongen op veertig kilometer van de meet. De sprintersploegen hielden alles bij mekaar. Dat loonde aan de finish voor Jolien D'hoore, die alweer een straffe sprint uit haar benen schudde. Lisa Brennauer en Demi Vollering waren tweede en derde. Brennauer is wel de nieuwe leidster.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties