Wout van Aert lacht tanden bloot na glansprestatie: "Ik had niet gedacht dat dit al mogelijk was op dit niveau"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 95 reacties

Van Aert in de wolken met tijdritzege op WorldTour-niveau

Wout van Aert lacht tanden bloot na glansprestatie: "Ik had niet gedacht dat dit al mogelijk was op dit niveau"
Foto: © photonews

Dat hij na al het werken aan een tijdrijden wel een goede prestatie zou leveren en opnieuw een ereplaats zou bemachtigen, ja, dat had Wout van Aert zich wel kunnen inbeelden. Maar winnen met zo'n grote overmacht, tegen zulke grote namen? Van Aert overtreft zijn eigen stoutste dromen.

Hij was zich zelf toch al snel bewust van wat hij verwezenlijkt had. "Dit is een grote overwinning. Het is mijn eerste zege in een rittenkoers van WorldTour-niveau. Ik kan het niet geloven. Het is zeker ook voor mij een verrassing", moest Van Aert toegeven.

Al kwam het nu ook niet helemaal uit de lucht gevallen. "Ik heb de laatste weken wel gewerkt aan mijn klassementscapaciteiten, maar ik had niet gedacht dat dit al mogelijk was op dit niveau. Ik ben er superblij mee", trapte Van Aert een open deur in.

Het was duidelijk een goed parcours voor mij 

Wout  van Aert

Het traject van en naar Roanne kon bij hem dan ook op bijval rekenen. "Het was een mooi parcours voor een tijdrit. Er zaten heel wat rechte stukken in, er was een klim in het midden en daarna was het volle gas naar de finish in een eerder dalende lijn. Het was duidelijk een goed parcours voor mij. Het is wel altijd afzien in een tijdrit, maar het was het wel waard."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties