Wout van Aert lacht tanden bloot na glansprestatie: "Ik had niet gedacht dat dit al mogelijk was op dit niveau"

Wout van Aert lacht tanden bloot na glansprestatie: "Ik had niet gedacht dat dit al mogelijk was op dit niveau"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat hij na al het werken aan een tijdrijden wel een goede prestatie zou leveren en opnieuw een ereplaats zou bemachtigen, ja, dat had Wout van Aert zich wel kunnen inbeelden. Maar winnen met zo'n grote overmacht, tegen zulke grote namen? Van Aert overtreft zijn eigen stoutste dromen.

Hij was zich zelf toch al snel bewust van wat hij verwezenlijkt had. "Dit is een grote overwinning. Het is mijn eerste zege in een rittenkoers van WorldTour-niveau. Ik kan het niet geloven. Het is zeker ook voor mij een verrassing", moest Van Aert toegeven.

Al kwam het nu ook niet helemaal uit de lucht gevallen. "Ik heb de laatste weken wel gewerkt aan mijn klassementscapaciteiten, maar ik had niet gedacht dat dit al mogelijk was op dit niveau. Ik ben er superblij mee", trapte Van Aert een open deur in.

Het was duidelijk een goed parcours voor mij 

Wout  van Aert

Het traject van en naar Roanne kon bij hem dan ook op bijval rekenen. "Het was een mooi parcours voor een tijdrit. Er zaten heel wat rechte stukken in, er was een klim in het midden en daarna was het volle gas naar de finish in een eerder dalende lijn. Het was duidelijk een goed parcours voor mij. Het is wel altijd afzien in een tijdrit, maar het was het wel waard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties