Campenaerts heeft revanche beet in koninginnenrit, straffe Evenepoel zet grote stap richting eindwinst
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties

Victor Campenaerts wint de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour

Campenaerts heeft revanche beet in koninginnenrit, straffe Evenepoel zet grote stap richting eindwinst
Foto: © photonews

Victor Campenaerts (Lotto Soudal) heeft de koninginnenrit in de Ronde van België naar zijn hand gezet. Hij bleef toptalent Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick.Step) voor, die de eindzege normaal niet meer uit handen zal geven.

Door de mooie voorsprong van Remco Evenepoel wist Lotto Soudal wat gedaan in de pittige Ardennenrit van zaterdag. Aanvallen van in het begin. Die boodschap had Campenaerts goed begrepen. Hij kreeg veldrijder Hermans, Kron en Marchand met zich mee. In het peloton controleerden de troepen van Deceuninck-Quick.Step voor hun 19-jarige leider Evenepoel. 

Maar de koers brak pas echt open op de tweede beklimming van de Roche-aux-Faucons. Tim Wellens ging aan van op de voet van de bekende klim uit 'La Doyenne', maar Evenepoel gaf de Truienaar van Lotto Soudal geen meter prijs. De jonge Evenepoel trok in het tweede deel van de klim zelf door en alleen Campenaerts en Kron konden de aansluiting maken. Wellens moest passen.

Eindzege voor Evenepoel?

Voor Evenepoel was de opdracht simpel: zo hard mogelijk rijden om nummer twee in het klassement Wellens niet te laten terugkeren. De jonge renner trok vol door en gaf zo Campenaerts de ritzege cadeau in een sprint met drie. Kron sprintte naar de tweede plek. Voor Evenepoel is de eindzege wel zo goed als binnen indien hij zondag geen tegenslag kent in de afsluitende etappe naar Tongeren. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties