Julian Alaphilippe altijd hongerig: "Belangrijk voor vertrouwen richting Tour"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Julian Alaphilippe altijd hongerig: "Belangrijk voor vertrouwen richting Tour"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julian Alaphilippe vierde vrijdag zijn tiende zege van het seizoen in het Critérium du Dauphiné. De klimmer van Deceuninck-Quick.Step troefde zijn Oostenrijkse metgezel Gregor Mühlberger af in de sprint na een dagje in de aanval.

Samen met Mühlberger en De Marchi groeide de voorsprong van het aanvalstrio ruim tot boven de tien minuten. De Italiaan moest in het slot afhaken en Alaphilippe klopte de Oostenrijker in een prangende sprint. Bovendien is Alaphilippe ook de nieuwe leider in het bergklassement. 

Voor 'Loulou' is het zijn eerste zege van het seizoen in eigen land. "Ik ben altijd hongerig en elke zege is belangrijk, maar een rit in de Dauphiné - mijn eerste koers op Franse bodem dit seizoen - is erg speciaal", reageerde de Fransman achteraf.

"De etappe was lang en zwaar. We werkten goed samen en openden een groot gat. Ik wist dat Gregor snel was aan de meet en met die tegenwind was het belangrijk om niet te vroeg te gaan. Het is een mooie zege, goed voor het vertrouwen richting de Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties