'Lotto Soudal wil grote naam binnenhalen en staat dicht bij ex-winnaar Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
'Lotto Soudal wil grote naam binnenhalen en staat dicht bij ex-winnaar Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo'
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opvallende transfer in de maak voor Lotto Soudal? Volgens het Nederlandse WielerFlits staat algemeen manager John Lelangue dicht bij een akkoord met de Duitser John Degenkolb (Trek-Segafredo).

Lotto Soudal wil volgend seizoen een kwaliteitsinjectie in het voorjaar en aast daarom op de Duitser John Degenkolb. Dat staat te lezen op Wielerflits. Degenkolb is sinds 2017 aan de slag bij zijn huidige werkgever en vierde zijn grootste triomfen in 2015. Toen won hij met Milaan-Sanremo en Praijs-Roubaix twee monumenten. 

Manager John Lelangue was niet helemaal tevreden over het voorjaar van zijn team. Het Waalse luik was helemaal niet slecht dankzij de jonge Bjorg Lambrecht (6e in de Gold Race en 4e in de Waalse Pijl), maar in het Vlaamse voorjaar kon alleen Tim Wellens beslag leggen op een podiumplek (3e) in de Omloop Het Nieuwsblad. 

En dus wil Lelangue met Degenkolb een grote naam binnenhalen. Na zijn succesjaar in 2015 kende de snelle Duitser veel pech. Begin 2016 werd hij op stage in Spanje aangereden door een auto, waarna het lang duurde voor hij zijn oude benen terugvond. Dit jaar werd hij tweede na Alexander Kristoff in Gent-Wevelgem. 

Benoot weg?

Bovendien zijn ze bij Lotto Soudal niet zeker of ze volgend jaar nog op kopman voor het voorjaar Tiesj Benoot kunnen rekenen. De Drongenaar is einde contract en kan op de interesse van andere teams rekenen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties