Nathan Van Hooydonck trapt frustratie van zich af met knappe tweede plek: "Voorval speelde nog in mijn hoofd"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Nathan Van Hooydonck vindt dat incident met nieuw wiel te veel opgeklopt werd

Nathan Van Hooydonck trapt frustratie van zich af met knappe tweede plek: "Voorval speelde nog in mijn hoofd"
Foto: © photonews

Na de frustratie van donderdag, door de heisa met het nieuwe wiel en de mecanicien, reageerde Nathan Van Hooydonck in de tijdrit van vrijdag met de pedalen. Hij werd knap tweede op amper een seconde van Tim Wellens.

De jonge Van Hooydonck kreeg donderdag geen nieuw wiel na een woordenwisseling met een mecanicien van de neutrale wagen. En dat in volle finale van de etappe. "Ik was gisteren een beetje kwaad. Ik vond dat alles te veel werd opgeklopt", vertelt Van Hooydonck bij Sporza. "En ook vandaag speelde dat voorval nog door mijn hoofd, vandaar dat ik meteen vol vertrok."

"Ik viel nooit echt stil en ben supercontent met mijn prestatie. Velen hadden mij niet bij de favorieten gezet, maar dat vind ik niet erg. Ik ben blij dat ik in deze Baloise Belgium Tour aan de slag ben en dit kan laten zien. Ik wou bij de eerste vijf eindigen en dat is me dus gelukt. Ik deed zelfs beter dan Campenaerts en Evenepoel, die ik vooraf bij de topfavorieten had gerekend. Wat die laatste gisteren liet zien was fenomenaal."

'Zand erover'

De CCC-renner, die in de Ronde van België de nationale ploeg vertegenwoordigt, kwam nog even terug op het incident. "Wat er gisteren gebeurd is, is verleden tijd voor mij. Zand erover. Ik reageerde te fel in het heetst van de strijd. Iets om mee te nemen naar de toekomst. Me beter beheersen is de boodschap. Vandaag reageerde ik op mijn manier", besluit Van Hooydonck. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties