Toptalent van Lotto Soudal neemt witte trui over van Wout Van Aert: "Idee speelde al een tijdje in mijn hoofd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Toptalent van Lotto Soudal neemt witte trui over van Wout Van Aert: "Idee speelde al een tijdje in mijn hoofd"
Foto: © photonews

Wout Van Aert (Jumbo-Visma) is de witte trui dan wel kwijt in de Dauphiné, maar met Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) blijft de jongerentrui in Belgische handen. "Ik ben enorm blij dat het vandaag gelukt is."

Toen Van Aert zijn werk er op de slotklim opzat voor kopman Steven Kruijswijk, had de 22-jarige Lambrecht vrij spel om de witte trui te veroveren. "In de eerste twintig kilometer werd er heel snel gekoerst en eigenlijk viel het tijdens de erg lange etappe nooit echt stil in het peloton", doet de Oost-Vlaming zijn relaas. "Op de laatste beklimming van de dag ging het razendsnel en reed ik à bloc naar boven."

"Om eerlijk te zijn, speelde het idee om de jongerentrui over te nemen van van Aert al een tijdje in mijn hoofd. Ik ben dan ook enorm blij dat het vandaag gelukt is. Ik denk dat Wout vooral werd gespaard vandaag en ook Politt moest vrij snel lossen. Toen kwam het erop aan om me dubbel te plooien en in de favorietengroep boven te komen", aldus Lambrecht. 

"De komende twee dagen worden nog loodzwaar"

Lambrecht hoopt de jongerentrui tot zondag te behouden. "De komende twee dagen worden nog loodzwaar", weet de pocketklimmer. "Zo staat er zaterdag een slotklim van bijna twintig kilometer op het programma."

"Voor mij wordt het vooral zaak om de volgende twee etappes alles te geven, zo weinig mogelijk tijd te verliezen om zo de witte trui proberen veilig te stellen. Ik zal het beste van mezelf geven en hopelijk volstaat dat om de trui binnen te halen", besluit Lambrecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties