Bjorg Lambrecht verbaast zelfs zichzelf en heeft eindzege in jongerenklassement voor het grijpen

Bjorg Lambrecht verbaast zelfs zichzelf en heeft eindzege in jongerenklassement voor het grijpen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook al komt er nog een zware slotrit aan, de witte trui lijkt Bjorg Lambrecht in de Dauphiné niet meer te kunnen ontsnappen. Lambrecht is er de persoon niet naar om het vel van de beer vroegtijdig te verkopen en houdt een slag om de arm, maar beseft wel dat het er goed uitziet.

Van die laatste etappe verwacht de drager van de jongerentrui nog wel wat. "Er gaat weer gekoerst worden van start tot finish", zegt Lambrecht aan HLN. "Gelukkig mag ik nu vooraan starten. Omdat ik de witte trui draag, mag ik op het moment dat mij het beste uitkomt naar de startlijn rijden. Er gaat meteen aangevallen worden. Als ik geen offday heb, lijkt de trui inderdaad binnen."

Een plaats in de toptwintig moet lukken 

De Dauphiné is alweer een wedstrijd waarin de jonge Lotto-renner voortreffelijk voor de dag komt. "Ik hervind mijn klimritme, al is het van de Ronde van Catalonië geleden dat ik nog echt heb geklommen. Ik verschiet een beetje van mezelf hoe goed het gaat. Ook een plaats in de toptwintig van het klassement moet lukken."

Wel hoopt hij op andere omstandigheden dan in de apocalyptische rit die gewonnen werd door Wout Poels. In de afdaling van de Marcieu was het volgens Lambrecht zelfs aan het hagelen. "Het duurde maar drie, vier minuten. Maar het was echt koud. Ik dacht even dat ze de koers gingen stilleggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties