Dan toch enige opluchting bij Nathan Van Hooydonck aan het eind van bewogen Belgium Tour

Dan toch enige opluchting bij Nathan Van Hooydonck aan het eind van bewogen Belgium Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Baloise Belgium Tour zit er al op voor Nathan Van Hooydonck. Het is vanalles wat geweest voor de CCC-renner die de ronde reed in een truitje van de Belgische selectie: het fameuze wielincident, een tweede plaats en een val. Gelukkig heeft hij geen breuken opgelopen.

De vierde etappe in deze Belgische rittenkoers was zo'n twintig kilometer ver toen er een deel renners tegen de vlakte gingen. Ook Nathan Van Hooydonck, de knappe tweede uit de individuele tijdrit in Grimbergen, lag erbij. Met klachten over de nek en heup werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis van Seraing.

Er werd gevreesd voor een bekkenbreuk, maar zo erg was het gelukkig niet. Er werden geen breuken vastgesteld. Van Hooydonck liep wel een kneuzing op aan de rechterschouder, had schaafwonden op zijn rug en er was schade aan de hals.

BK NIET IN GEVAAR

Zijn ploeg CCC komt met een update over wat hem nu te wachten staat. "Hij moet nu drie à vier dagen rusten", klinkt het. De Poolse ploeg voegt er meteen wat goed nieuws aan toe. "Het Belgisch Kampioenschap over twee weken komt niet in gevaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties