Wanty-Gobert zit plots zonder teambus in de Dauphiné

Wanty-Gobert zit plots zonder teambus in de Dauphiné
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een teambus is een behoorlijke noodzaak voor elke wielerploeg van niveau. Maar goed dus dat de Dauphiné bijna ten einde is en ze bij Wanty-Gobert niet te lang zonder bus voort moeten. De bus van de Belgische ploeg begaf het immers tijdens de zevende etappe.

Het voertuig haalde wel nog de slotklim, maar vervolgens viel de bus stil. Er werd eerst gedacht aan oververhitting, maar het was dus blijkbaar erger. Het probleem kon niet meer verholpen worden en daar stonden de medewerkers van de ploeg dan. Gelukkig is er nog zoiets als collegialiteit in het wielrennen: Team UAE zorgde ervoor dat iedereen van Wanty-Gobert aan de finish geraakte.

De teambus van Wanty werd getakeld en na de aankomst werden de renners in een mini-busje naar het hotel gevoerd. Ook in de slotrit van de Daupiné zal de wielerformatie zich moeten behelpen met een mini-busje. Niet meteen ideale omstandigheden.

GEEN TOUR VOOR DE CLERCQ

Het is overigens niet het enige wat tegen zat in de Franse rittenkoers. Er zijn ook nog slechts vijf renners van Wanty meer in koers na opgaves van Bart De Clercq en Odd Eiking. Vooral die eerste, die met een kunstheup koerst, klaagt over zijn fysieke toestand en zal een deelname aan de Tour uit zijn hoofd moeten zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties