Overleden amateurrenner zou begin juli onder het mes gaan: "We kregen groen licht voor de vakantie"

Redactie
| 0 reacties
Overleden amateurrenner zou begin juli onder het mes gaan: "We kregen groen licht voor de vakantie"

Met Joren Touquet heeft er alweer een renner ons veel te vroeg verlaten. De 26-jarige amateurrenner uit West-Vlaanderen, overleden op vakantie in Tenerife, zou begin juli geopereerd worden aan een hartkwaal.

Samen met vriendin Elisabeth en zijn ouders had de onfortuinlijke Joren Touquet vorig jaar al een reisje naar Tenerife geboekt. Daar zou de renner van Decock-Van Eyck-Devos Capoen het rustig aandoen. In januari kwam hij ten val in de voorbereiding en brak hij een rib. Daarna bleef hij volgens zijn vriendin Elisabeth sukkelen met kortademigheid bij het fietsen. 

Enkele weken later liep het met Pasen pas echt grondig fout. "Tijdens een koers was hij onwel geworden en bracht ik hem binnen op de spoed­afdeling van AZ Groeninge in Kortrijk", doet vriendin Elisabeth haar verhaal in Het Nieuwsblad. "Hij moest er twee dagen blijven en toen merkten dokters problemen aan het hart op."

Hartritmestoornissen

De fiets moest noodgedwongen even aan de kant, op 5 juni ging Touquet opnieuw naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeken. Op de MRI-scan werd iets opgemerkt en begin juli zou hij een ingreep ondergaan tegen hartritmestoornissen. 

Geen zware inspanningen

Ondanks die nakende operatie mocht Touquet dus wel op vakantie gaan. "We kregen groen licht voor de vakantie. Hij moest alleen zware inspanningen vermijden. Hij nam zijn medicatie elke ochtend correct in. We gingen weleens slenteren of we ­bezochten wat beziens­waardig­heden, maar zware ­fysieke inspanningen deden we niet", aldus Elisabeth. 

Maar dinsdagochtend werd Elisabeth plots wakkergemaakt door haar vriend. "Ik dacht eerst dat hij een nare droom had, maar merkte al snel dat er iets niet juist was. Ik begon meteen met de reanimatie en belde zijn ­ouders. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse. Maar veel te laat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties