Belgische sprinter herleeft weer helemaal na uiterst moeilijke start: "Een pak van mijn hart"

Belgische sprinter herleeft weer helemaal na uiterst moeilijke start: "Een pak van mijn hart"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Frankrijk rijden is geen pretje wanneer je moeite hebt om te volgen of wanneer je je het achtste wiel aan de wagen voelt. Vraag dat maar aan Jens Debusschere. Die kwam zijn moeilijke eerste week helemaal te boven met een knappe vijfde plek in Toulouse en dat deed zichtbaar deugd.

Logisch, want na een moeizame periode kon hij zich met met de toppers. "Ik ben zeker tevreden", trapt Jens Debusschere bij Sporza een open deur in. "We hebben een sterke ploeg voor een vlakke aankomst. Alleen zijn de vier die voor mij eindigden moeilijk te kloppen."

Dit was het hoogst haalbare 

Jens Debusschere

Het opnieuw strijden voor de beste positie, daar genoot Debusschere wel van. "De laatste twintig kilometer waren hectisch, maar we zaten goed vooraan. Bij de laatste bocht was er een klein gaatje. Jasper Philipsen werd zo een beetje gehinderd. Ik kwam naar hier om hiervoor te vechten. Dit was wel het hoogst haalbare."

Maar waar kwam dit nu eigenlijk vandaan? Want er bereikten ons vooral verhalen over een Debusschere die het zwaar had. "Vooral in het begin had ik het lastig. De ploegentijdrit was het dieptepunt. Sindsdien werd ik elke dag beter en beter. Op de rustdag heb ik goed gerust. Dit is een pak van mijn hart, want het is niet plezant om zo af te zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties