Geraint Thomas is zich bewust van het gevaar Jumbo-Visma en bespreekt kansen van Alaphilippe

Geraint Thomas is zich bewust van het gevaar Jumbo-Visma en bespreekt kansen van Alaphilippe
Foto: © photonews

Halverwege de Tour is de topfavoriet voor eindwinst vaak het drukst gesolliciteerd. Voorlopig moeten we die nog altijd in het kamp van Ineos vinden. De Tourwinnaar van vorig jaar, Geraint Thomas, maakt een sterkere indruk dan verwacht. Wel blijft hij op zijn hoede voor de tegenstand.

Dat hij samen met Egan Bernal uitstekend door het eerste deel van de Tour is gekomen, kan hij niet ontkennen. "Dit is de perfecte start van de Tour", klinkt het in Het Nieuwsblad. "We staan tweede en derde, het waren dus tien fantastische dagen. Het was 'massive' om tijd te pakken voor de Alpen en de Pyreneeën."

KRUIJSWIJK GROTE BEDREIGING

Toch zijn er bepaalde concurrenten die wel nog dicht in de buurt staan. Thomas denkt daarbij aan een zekere Nederlander. "Steven Kruijswijk vormt een grote bedreiging met zo'n sterke ploeg om hem heen. Hij is iemand om in de gaten te houden, want hij staat heel dicht."

Hier en daar wordt geopperd dat er ook wel eens tegenstand kan komen uit onverwachte hoek. "Alaphilippe? We vonden het niet erg dat hij tijd pakte. Natuurlijk, hoe langer hij blijft staan, hoe meer je rekening met hem moet houden. Als hij op de tweede rustdag nog altijd een comfortabele voorsprong heeft, dan zullen we wat meer bezorgd zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties