Wellens legt plan uit in rit naar Tourmalet en gelooft in Alaphilippe: "Zal lastig zijn om hem gele trui af te nemen"

Wellens legt plan uit in rit naar Tourmalet en gelooft in Alaphilippe: "Zal lastig zijn om hem gele trui af te nemen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de tijdrit kon de bergtrui van Tim Wellens niet in het gevaar komen. Het zal een heel ander verhaal zijn wanneer het Tourpeloton zich richting Tourmalet begeeft. Maar de bollenman heeft wel een plannetje klaar. Wat de gele trui betreft,gelooft hij in huidig leider Julian Alaphilippe.

Wellens wist de chronorit in Pau af te werken zonder zorgen. "Ik gaf mezelf een vrije dag. Ik moest niet volle bak gaan", reageerde de renner van Soudal Lotto op de site van de Tour. Hij bereidt zich wel voor op het feit dat de strijd om de bollen nu helemaal gaat losbarsten. "Er zullen vijftig punten te verdienen zijn en dat is meer dan dat ik er nu heb."

Hoe kan Tim Wellens dan toch zijn trui behouden in de etappe naar de Tourmalet? "Ik hoop tien punten te pakken door mee in de ontsnapping te gaan en ik denk dat een klassementsrenner de andere veertig punten zal pakken."

FRIS OGENDE ALAPHILIPPE

Zoals velen was ook de leider in het bergklassement verrast door de tweede ritzege van Alaphilippe. "Het is indrukwekkend om Julian Alaphilippe de tijdrit te zien winnen. De bergen boven de 2000 meter gaan nog wel iets anders geven, maar het zal lastig zijn voor wie dan ook om hem de gele trui af te nemen. Hij oogt fris, alsof hij nog niet veel heeft afgezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties