Analyse "Parijs is nog ver": Wie houdt Peter Sagan nog van de groene trui?

"Parijs is nog ver": Wie houdt Peter Sagan nog van de groene trui?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nog een week en we weten welke renners in Parijs zullen staan te blinken met diverse truitjes. Hoog tijd dat de maskers afvallen en iedereen zijn ware aard bovenhaalt. Al wordt het niet voor elk klassement even spannend in de slotweek.

Zo is er het puntenklassement, waar nu al eens te meer duidelijk is: Peter Sagan is heel goed op weg naar zijn zevende groene trui in Parijs.

Het enige wat hij nog lijkt te moeten gaan doen? Finishen en dus niet uitvallen onderweg naar Parijs. Het parcours moge dan wel nog bijzonder pittig zijn, de kans dat Sagan buiten tijd zal eindigen is erg onwaarschijnlijk - hij klimt beter dan de meeste andere sprinters.

Bijna 100 punten voorsprong

Er zijn nog twee overgangsritten waar punten te verdienen zijn voor de sprinters, al lijkt ook daar Sagan meer kans te maken dan enkele rassprinters. Bij de tussensprints kunnen niet meer dan twintig punten per keer verdiend worden, in Parijs zelf ook nog eens vijftig.

In de stand heeft Sagan echter nu al een bonus van liefst 93 punten op Sonny Colbrelli en al 100 op Elia Viviani. Niemand die dat nog goed gaat maken, zoveel is duidelijk. "Ik wilde zoveel mogelijk punten pakken op weg naar de Tourmalet", aldus de sprokkelende Sagan aan de tussensprint. Nu al over en sluiten?

Wie pakt de groene trui?

0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties