Tim Merlier ziet door pech droom al vlug uiteen spatten: "Zal niet elk jaar zo'n kans krijgen"

Tim Merlier ziet door pech droom al vlug uiteen spatten: "Zal niet elk jaar zo'n kans krijgen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zo trots was Tim Merlier toen hij op dertig juni Belgisch kampioen werd. Ook in de trui van de Belgische selectie wilde hij schitteren op het EK in Alkmaar. Daar kwam echter niets van in huis. Op het moment dat er waaiers werden getrokken, reed Merlier lek.

Tim Merlier was één van onze speerpunten op het EK. In geval van een sprint kon hij zich meten met de wereldtop. Merlier had echter al vroeg in de koers te maken met een lekke band. "Het slechtst denkbare moment. Ik kwam met 65 à 70 km/u in een putje langs de kant van de weg terecht en moest vervolgens driekwart minuut wachten op de neutrale wagen", doet hij zijn verhaal in HLN.

OPGAVE

Voordien bleek Merlier nochtans in orde te zijn. Hij was aanvankelijk mee met de eerste waaier. "Comfortabel, zonder te forceren. Tot ik plots in de vijfde groep verzeilde en mijn EK erop zat. Frustrerend, natuurlijk." Uiteindelijk eindigde het kampioenschap van Merlier met een opgave.

Alleszins is het een gemiste kans. "Ik zal niet elk jaar zo'n kans krijgen om mee te dingen naar de Europese titel. Maar ach, ik wil er niet over zagen. Want het valt in niets te vergelijken met wat Bjorg Lambrecht overkwam in de Ronde van Polen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties