Ploegmaats uit BinckBank Tour namen al afscheid van Bjorg Lambrecht: "Zeer emotioneel"

Ploegmaats uit BinckBank Tour namen al afscheid van Bjorg Lambrecht: "Zeer emotioneel"

Om 11u start dinsdag de uitvaartplechtigheid van Bjorg Lambrecht in de Sint-Wilibrorduskerk in Knesselare. Wie daar niet bij kan zijn, zijn de ploegmaats en stafleden die deze week actief zijn in de BinckBank Tour. Zij namen maandag reeds afscheid.

"Samen met de ouders, zus en vriendin van Bjorg werd een soort wake gehouden", licht communicatieverantwoordelijke Arne Houtekier toe in Het Nieuwsblad. "Er werd muziek gespeeld en er zijn teksten voorgelezen. Daarna zijn we Bjorg gaan groeten. Het was zeer emotioneel, maar achteraf was iedereen tevreden dat ze op zo'n hechte manier afscheid konden nemen."

KOERSEN OP VRAAG VAN OUDERS VAN BJORG

Een andere keuze had kunnen zijn om de BinckBank Tour niet te rijden en in groep de begrafenis bij te wonen. "De ouders van Bjorg willen ook dat we blijven koersen. Daarom reden we ook verder in de Ronde van Polen. De start van de tweede etappe verlaten kon ook, maar na een begrafenis op de fiets stappen is niet verantwoord."

Tiesj Benoot en Jasper De Buyst vroegen wel om de plechtigheid te mogen bijwonen. Zij werden in de selectie vervolgens vervangen door Brian van Goethem en Rémy Mertz.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties