Mauri Vansevenant (20) heeft de teams voor het uitkiezen: "We gaan praten met Patrick Lefevere"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties
Mauri Vansevenant (20) heeft de teams voor het uitkiezen: "We gaan praten met Patrick Lefevere"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De naam Vansevenant hoeft geen verdere introductie in de wielerwereld. Vader Wim kwam in de Tour de France drie keer met de rode lantaarn aan in Parijs en zijn zoon, Mauri, is een veelbelovend talent.

Mauri Vansevenant won enkele weken geleden de Ronde van Aosta en neemt binnenkort deel aan de Ronde van de Toekomst. Momenteel komt de 20-jarige renner uit voor EFC-LR-Vulsteke, geleid door Michel Pollentier, maar bij de grote jongens moet hij nog op zoek naar een werkgever.

Raad van Wim

En de teams staat in de rij voor het klimtalent. "We zitten met een luxeprobleem", zei Mauri Vansevenant in Het Nieuwsblad. Trek Segafredo is een van de toekomstige gesprekspartners en dat is niet de enige grote naam. "Binnenkort komt er een afspraak met Patrick Lefevere. Maar het komt allemaal een beetje samen. Woensdag (vandaag, nvdr.) vertrek ik al naar de Ronde van de Toekomst."

Veel keuze hebben is niet altijd makkelijk, maar gelukkig voor Mauri staat vader Wim hem bij in die beslissing. "Koersen zit in het kopje. Het is belangrijk dat je plezier beleeft bij je ploeg. Als je dat heb zit je goed", klonk het advies van Wim Vansevenant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties