Wanty-renner kan het amper vatten nadat hij alle favorieten een neus zet: "Hier winnen is écht speciaal"

Wanty-renner kan het amper vatten nadat hij alle favorieten een neus zet: "Hier winnen is écht speciaal"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Warren Barguil. Alexey Lutsenko. In een topdag: Mathieu van der Poel, want wat kan die niet? Dat waren de verwachte namen op Storheia in de derde etappe van de Arctic Race. Het was echter Odd Eiking die als eerste over de streep kwam en zo een droom in vervulling zag gaan.

Nochtans zat de Noor van Wanty-Gobert aanvankelijk niet in de eerste gelederen op de slotklim. "Omdat ik wist dat de steilste passages nog moesten komen, was ik niet ongerust. Ik hoopte om over goede benen te beschikken, maar uiteindelijk was het beter dan mijn verwachtingen. Ik voelde me nooit in gevaar en heb de koplopers makkelijk kunnen bijbenen."

Ik vreesde dat ik van mijn fiets zou vallen 

Odd Eiking

Er zat dus overschot op en dat wakkerde de aanvalslust aan. "Toen ik zag hoe gemakkelijk ik de sprong kon maken, ben ik onder de rode vod in de overwinning beginnen geloven. Ik was niet zeker van mezelf voor de laatste 100 meter, want het was zeer steil en ik vreesde dat ik van mijn fiets zou vallen."

Dat gebeurde niet: de favorieten beten één voor één in het zand en Eiking triomfeerde. In eigen land nog wel. "Eén keer de lijn voorbij, was het te mooi om waar te zijn! Hier winnen is écht speciaal. De Arctic Race is een wedstrijd met prestige, op mijn thuisgrond, en met een goed niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties