De Vuyst en Kopecky moeten nipt de duimen leggen op de Vesten

De Vuyst en Kopecky moeten nipt de duimen leggen op de Vesten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De slotetappe van en naar Geraardsbergen amper 85 kilometer moest voor de beslissing zorgen in de Lotto Belgium Tour. De rit was uiteraard wel zwaar genoeg, met onder andere de Muur. De Belgische rensters speelden een hoofdrol, maar bleven met lege handen achter.

De aankomst lag op de Vesten. Een kopgroep van zes rensters begon er als eerste aan. Achter hen werd ook in het peloton nog haast gemaakt. Uiteindelijk was het de Amerikaanse Coryn Rivera die als eerste over de streep reed, voor de Duitse Liane Lippert.

Ook voor Sofie De Vuyst en Lotte Kopecky zat de overwinning erin. Zij eindigden op respectievelijk drie en vijf seconden van de ritwinnares op de derde en vierde plaats. Leidster Kröger bereikte de finish als 19de en dit 26 seconden na Rivera.

KOPECKY TWEEDE IN EINDKLASSEMENT

De inspanning was voor de draagster van de rode trui, die aan de uitkomst uitgeteld op de grond ging liggen. wel voldoende om haar eindzege veilig te stellen. In het eindklassement houdt de Duitse acht seconden voor op Lotte Kopecky. Tweemaal net niet dus voor de renster van Lotto Soudal Ladies.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties