Tim Wellens past voor Belgische eendagskoers: "Dat is een aanslag op het lichaam"

Tim Wellens past voor Belgische eendagskoers: "Dat is een aanslag op het lichaam"
Foto: © photonews

Tim Wellens staat voor een belangrijk weekend met deelname aan de GP van Québec en GP van Montréal, wedstrijden waar hij zich steeds goed in zijn sas voelt. Ook Waalse koersen liggen hem in principe goed, maar hij verschijnt niet aan de start van de Grand Prix de Wallonie.

Tim Wellens is een voormalig winnaar van zowel de Ronde van Wallonië, die eerder in het jaar op de kalender staat, en de Grand Prix de Wallonie. Die laatste wedstrijd is een eendagskoers die op woensdag 18 september doorgaat. In principe zou het dus mogelijk zijn om na de Canadese wedstrijden daar ook te starten.

NIET DE BESTE HERINNERING ONDANKS WINST

Toch is dat niet het plan. "Ik ga de Grand Prix de Wallonie niet rijden", kondigt de renner van Lotto Soudal aan. "Dat is een aanslag op het lichaam. De laatste keer dat ik die koers gereden heb, heb ik ook gewonnen." Dat was in 2017. "Maar dat was niet ideaal."

De inspanning die hij daar leverde, liet zich nog voelen in de weken nadien. "Ik ben daar niet echt formidabel uitgekomen." Toch maar enige frisheid proberen te bewaren dus, zeker met het oog op een eventuele deelname aan het WK in Yorkshire.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties