Pogacar leest laatste bergrit als ervaren rot en maakt verschil met zijn timing: "Ik had me dit nooit kunnen inbeelden"

Pogacar leest laatste bergrit als ervaren rot en maakt verschil met zijn timing: "Ik had me dit nooit kunnen inbeelden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks dat hij pas 20 is, reed Tadej Pogacar op de laatste belangrijke dag voor het klassement rond alsof hij al jaren grote ronden betwist. De wedstrijd lezen en dan op het juiste moment toeslaan, het lukte hem wonderwel. De oogst is dan ook niet min.

Aan de aankomst toonde hij zich warempel ook nog zelfkritisch. "Ik moest zeker geduld aan de dag leggen. De benen waren goed, maar mijn mentaliteit was in het eerste deel van de rit niet supergoed", gaf Pogacar zichzelf een vingerwijzing. De tegenstand monitoren deed hij wel prima. "Ik zag dat iedereen zich oncomfortabel voelde in de koude en de regen."

Ik koos mijn moment goed en ging vol gas 

Vervolgens kwam het aan op de slotbeklimming in deze Ronde van Spanje. "Op de laatste lange klim voelde ik mij wel goed. Lopez had al een grote inspanning geleverd. Ik koos goed mijn moment en ging vol gas tot aan de finish."

Geen lege handen voor Pogacar aan het einde van de Vuelta. Hij neemt de witte trui mee naar huis als beste jongere, eindigt derde in het klassement en ook zijn drie ritzeges pakken ze hem niet meer af. "Het is echt ongelooflijk. Ik besef het nauwelijks. Ik had me dit nooit kunnen inbeelden. Ik zal een paar dagen nodig hebben om te begrijpen wat ik heb verwezenlijkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties