Mettepenningen opgelucht na zege van Iserbyt: "Mensen verwachten dat hij Mathieu of Wout is"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Mettepenningen opgelucht na zege van Iserbyt: "Mensen verwachten dat hij Mathieu of Wout is"
Foto: © photonews

Eli Iserbyt is vanaf dit seizoen voltijds profrenner en dat heeft hij meteen opgeluisterd met een overwinning in de Verenigde Staten. Ploegmanager Jurgen Mettepenningen is blij met de evolutie van zijn 21-jarige crosser.

Jurgen Mettepenningen, de ploegmanager van Pauwels Sauzen-Bingoal, heeft altijd een zekere druk gevoeld op Eli Iserbyt. "De verwachtingen waren zo hoog voor Eli. Geen gezonde situatie. Hij is nog maar 21 jaar en moet tijd krijgen om te rijpen", zei hij bij Sporza.

"De mensen verwachten van Eli dat hij Mathieu of Wout is, maar dat is hij niet. Wij willen hem tijd geven", ging Mettepenningen verder. "Het is goed dat hij nu bij de profs rijdt en de beloften achter zich kan laten. Ik zie dat hij weer gretiger is, zoals een paar jaar geleden."

Met als kers op de taart natuurlijk de overwinning in Iowa. "Dat was geen verrassing voor mij. We hebben een paar jaar geleden een schema uitgestippeld waarbij we elk jaar een stap proberen te zetten en dat lukt", besloot Mettepenningen tevreden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties