OFFICIEEL: Lefevere geeft winnende stagiair contract voor komende twee jaar

OFFICIEEL: Lefevere geeft winnende stagiair contract voor komende twee jaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Deceuninck-Quick.Step blijft ook volop inzetten op nieuwe talenten. Dat is af te leiden uit de overeenkomst die de ploeg sloot met Jannik Steimle, de 23-jarige Duitser die stage liep bij het team van Patrick Lefevere. Steimle maakt de volgende jaren volwaardig deel uit van de ploeg.

Steimle heeft immers zijn handtekening onder een contract voor twee jaar gezet. "Het aantrekken van Jannik is erg speciaal voor ons", zegt Lefevere. "We deden er niet lang over om te beslissen dat we hem bij ons wilden houden."

De beloftevolle renner lijkt goed te passen bij de ploeg. "Naast dat hij een sterke renner is, hebben we gezien dat hij bereid is om hard te werken en te leren van de meer ervaren mannen. Cruciaal is dat hij ook de persoonlijkheid heeft om goed in de groep te liggen. We heten hem van harte welkom bij The Wolfpack."

Dit is een droom die uitkomt 

Jannik Steimle

Steimle is zelf uiteraard in de wolken. "Dit is een droom die uitkomt! Ik ben heel blij dat ik deze kans krijg. Ik kan de ploeg en de wielerwereld nu tonen tot wat ik in staat ben. Ik kan alvast zeggen dat ik hou van de klassiekers en de eendagskoersen en in een uitgedunde groep een sterke sprint kan rijden."

Dat laatste heeft hij overigens meteen bewezen. Op die manier wist hij als eerste over de streep te rijden in de Textielprijs Vichte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties