Iserbyt rondt ook tweede duel met Aerts winnend af na typisch Vlaamse cross in Amerikaanse Waterloo

Iserbyt rondt ook tweede duel met Aerts winnend af na typisch Vlaamse cross in Amerikaanse Waterloo
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eli Iserbyt zou wel eens voor het jaar van de grote doorbraak kunnen staan. Toen Toon Aerts in 2018 de crossen in de VS won, was dat toch al een indicatie voor wat voor hem persoonlijk zou volgen. Dit jaar moest diezelfde Aerts al tweemaal zijn meerdere erkennen in Iserbyt.

Het waren Vlaamse omstandigheden. Het had enkele dagen stevig geregend in Waterloo, waardoor het een echte moddercross werd. Aerts en Iserbyt staken er ver bovenuit. Ook zij bleven echter niet bespaard van schuivers op het glibberige parcours.

VALPARTIJEN WISSEN BONUS AERTS UIT

Aerts leek aanvankelijk op weg naar de overwinning, want de Belgische kampioen reed een mooie voorsprong van zestien seconden bij mekaar. Nadat die laatste enkele keren ten val kwam, was die bonus helemaal weg. Vervolgens zag Aerts zelfs Iserbyt wegrijden.

RUIME KLOOF VOOR SLOTRONDE

Die bouwde zelfs een voorsprong uit van een volledige minuut. Met een marge van 53 seconden ging Iserbyt de laatste ronde in. Hij reed onbedreigd naar de overwinning. Ook de tweede plaats van Aerts kwam niet meer in gevaar.

Bij de dames was het Nash die op haar 41ste nog naar een mooie overwinning ploeterde. Jolanda Neff maakte indruk met een machtige inhaalrace, wat haar uiteindelijk een tweede plaats opleverde. Ook Richards mocht mee op het podium als derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties