Ineos-talent haakt alsnog af voor WK tijdrijden

Ineos-talent haakt alsnog af voor WK tijdrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geraint Thomas liet eerder al weten niet goed genoeg te zijn voor de tijdrit op het WK en zich volledig te richten op de wegrit. Met Pavel Sivakov volgt een ploegmaat met een andere nationaliteit zijn voorbeeld. De Rus rijdt wel de wegrit, maar past voor het werk tegen de klok.

Het 22-jarige talent kende dit jaar zijn grote doorbraak in het rondewerk. Zijn eindzeges in de Ronde van Polen en de Ronde van de Alpen spraken al boekdelen. Tijdens de Giro liet hij zich voor het eerst opmerken in een grote ronde, met een negende plaats in het eindklassement als beloning.

ZIEK NA TOUR OF BRITAIN

Niet onlogisch dus dat de selectie van Rusland ook op hem rekende voor de tijdrit. Na de Ronde van Groot-Brittanië, die hij beëindigde op een vierde plaats, is Sivakov echter ziek geworden. De jonge belofte is nog altijd niet helemaal hersteld.

Er is besloten om het risico niet te nemen om tijdens de tijdrit nog iets op te lopen. Nog enkele dagen goed uitzieken en dan geraakt Sivakov wel klaar voor de wegrit, hopen ze in Rusland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties