Tien om te zien: Deze topwielrenners hebben nog geen team voor volgend seizoen

Arjen T'Sjoen
| 5 reacties
Tien om te zien: Deze topwielrenners hebben nog geen team voor volgend seizoen
Foto: © photonews

Oktober is aangebroken en dat wil zeggen dat de meeste renners hun team voor volgend seizoen al gevonden hebben. Toch zijn er ook nog heel wat bekende namen op zoek naar een nieuwe werkgever.

1) Mark Cavendish

De Britse topsprinter kende een bijzonder teleurstellend seizoen in dienst van het Zuid-Afrikaanse Dimension Data. Cav mocht niet mee naar de Tour en kwam niet verder dan enkele ereplaatsen in Turkije en Yorkshire.

Een contractverlenging bij Dimension Data (volgend seizoen Team NTT) zat er niet in, maar toch lijkt hij wel actief te blijven in de WorldTour. De voormalige wereldkampioen had al enkele gesprekken met Bahrain-Merida en lijkt daar voor een seizoen te kunnen tekenen. Hij zou de Oostenrijkse meesterknecht Bernhard Eisel kunnen meenemen. 

2) Domenico Pozzovivo

Pozzovivo was op zijn 36e bezig aan een nieuw topseizoen hij zwaar ten val kwam. De Italiaanse klimmer liep verschillende breuken op nadat hij op training werd aangereden door een auto. Dit jaar komt Pozzovivo uiteraard niet meer in actie, maar hij heeft nog geen contract voor volgend seizoen. De klimmer reed een uitstekende Ronde van Italië in dienst van Nibali en eindigde verder als tweede in de Ronde van Oman en zevende in de Ronde van Zwitserland.

3) Sam Bennett

De Ier Bennett behoort al twee seizoenen tot de snelste sprinters ter wereld. Deceuninck-Quick Step deed hem een aanbod, maar zijn huidig team Bora-Hansgrohe beweert dat Bennett zijn ja-woord al aan hen gaf. 

De Ier won dit jaar twee etappes in de Ronde van Spanje en was eerder ook al aan het feest in de BinckBank Tour, Ronde van Turkije en de Dauphiné. Uiteraard zien we Bennett volgend seizoen in de WorldTour terug, maar het is niet zeker of dat in Duitse of Belgische loondienst zal zijn.

4) Daryl Impey

De ervaren Zuid-Afrikaan is bezig aan een knap seizoen. Hij begon het seizoen met de eindzege in de Tour Down Under, een plek op het podium in de Cadel Evans Great Ocean Road Race en twee Zuid-Afrikaanse titels (weg en tijdrit). 

In juli reed Impey ook nog een sterke Ronde van Frankrijk en won de etappe naar Brioude door Tiesj Benoot in de sprint te verslaan. Half augustus won hij ook nog een etappe en het eindklassement in de Ronde van Tsjechië. Een ervaren puncher dus die op een goede dag in heel veel koersen kan meedoen voor de overwinning. Hij was de voorbije jaren een van de uithangborden van Mitchelton-Scott en zou voor heel wat ploegen nog een straffe aanwinst zijn.

5) Rohan Dennis

De Australische tijdrijder verdween na zijn vreemde opgave in de Ronde van Frankrijk volledig van het voorplan. Dennis was niet bezig aan zijn beste seizoen, maar reed wel een uitstekende Ronde van Zwitserland met een tweede plaats in het eindklassement en een etappezege. 

Na verschillende conflicten met zijn werkgever Bahrain-Merida volgde in de week van het wereldkampioenschap zijn ontslag. Intussen kroonde Rohan Dennis zich wel voor een tweede keer op rij tot wereldkampioen tijdrijden. Er is interesse van Team Movistar en Team Ineos, maar voorlopig viel er nog geen akkoord uit de bus.

6) Esteban Chaves

De Colombiaanse klimmer maakte in zijn eerste jaren als prof bij ORICA-GreenEdge bijzonder veel indruk. Hij won onder meer de Ronde van Lombardije, etappes in de Ronde van Spanje en eindigde als tweede in de Ronde van Italië. 

In 2018 kreeg de klimgeit af te rekenen met klierkoorts en haalde zijn beste niveau niet meer. Hij won dit jaar nog wel de 19e etappe in de Ronde van Italië en haalde weer de top 20 in de Ronde van Spanje. De goedlachse Colombiaan is nu 29 jaar en zijn beste jaren moeten dus eigenlijk nog komen. Benieuwd of hij kan blijven bij Mitchelton-Scott of er hem een andere WorldTour ploeg hem een uitweg biedt. 

7) Pello Bilbao

De Bask maakt al twee jaar echt veel indruk en is dan ook een bijzonder vreemde naam in dit lijstje. Bilbao lijkt op de top van zijn kunnen te zitten en won twee etappes in de Ronde van Italië dit jaar. Het jaar voordien maakte hij zijn grote doorbraak door als zesde te eindigen in de Giro en en een rit te winnen in de Dauphiné. 

Bilbao leek rond te zijn met Bahrain-Merida, maar dat gerucht is intussen al enkele maanden oud en er is nog geen contract getekend. Er zal uiteraard wel altijd een ploeg uit de WorldTour hem een interessant aanbod doen.

8) Carlos Betancur

Wie durft het nog aan met de wispelturige Colombiaan? Er was interesse van UAE-Team Emirates, maar daar is de selectie voor volgend seizoen nu al rond. De eerste maanden van het seizoen waren bijzonder flets, maar plots won hij wel de Klasika Primavera. Hij hield die vorm vast en werd 15e in Luik-Bastenaken Luik, 11e in de Ronde van Romandië en 8e in de Ronde van Zwitserland.

9) Taylor Phinney

In 2011 kwam Taylor Phinney als absoluut supertalent binnen bij BMC Racing Team. Hij won op 19-jarige leeftijd Parijs-Roubaix voor beloften en een jaar later won hij twee tijdritten tussen de profs in de Tour of Utah. 

Phinney was aan een uitstekende carrière aan het bouwen (etappezeges in de Ronde van Italië, Ronde van Polen, Eneco Tour,...), maar dan sloeg het noodlot toe. Tijdens het Amerikaans kampioenschap in 2014 kwam hij keihard ten val en liep hij een zware beenbreuk op. 15 maanden later keerde hij terug en hij zou zijn topniveau nooit meer halen. In 2018 eindigde hij wel nog als achtste in Parijs-Roubaix, dit jaar was een rampjaar en kwam hij nog tot 25 koersdagen. 

10) Ruben Guerreiro

De Portugees maakte dit seizoen de overstap van Trek-Segafredo naar Team Katusha en deed dat met verve. Guerreiro eindigde in de top 10 van de Tour Down Under en liet zich ook opmerken met heel wat aanvalswerk in de Ronde van Spanje.

Lotto-Soudal en Team Ineos tonen interesse in de 25-jarige Guerreiro, maar een contract tekende hij nog nergens. Hij krijgt in de Ronde van Lombardije nog een kans om zijn marktwaarde wat te verhogen. 

Deze renners weten al (bijna) waar ze aan toe zijn: Petr Vakoc (Corendon-Circus), Gianluca Brambilla (contractverlenging bij Trek-Segafredo), Jelle Vanendert (Wallonie-Bruxelles), Sacha Modolo (Israël Cycling Academy), Manuele Mori (stopt), Floris De Tier (Corendon-Circus), Nils Politt (Israël Cycling Academy),Tom-Jelte Slagter (Vital Concept) en Senne Leysen (Corendon-Circus)

Landgenoten die nog op zoek zijn naar een nieuw team: Jan Bakelants, Jens Debusschere, Julien Vermote, Jenthe Biermans, Enzo Wouters, Louis Vervaeke, Steff Cras, Stijn Devolder, Michael Van Staeyen, Jerome Baugnies, Sean De Bie, Kevyn Ista, Joeri Stallaert, Zico Waeytens, Amaury Capiot, Thomas Sprengers, Eliot Lietaer, Kevin Deltombe, Jordi Warlop, Milan Menten, Edward Planckaert, Piet Allegaert, Aaron Verwilst, Dimitri Peyskens, Matthias Van Gompel, Kenneth Van Rooy, Robbe Ghys, Otto Vergaerde, Mathias De Witte, Arjen Livyns, Ludovic Robeet en Franklin Six

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties