Dumoulin, Roglic of Kruijswijk? Jumbo-Visma twijfelt over kopman voor Tour

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
Dumoulin, Roglic of Kruijswijk? Jumbo-Visma twijfelt over kopman voor Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin vertelde nog voor de presentatie van de Ronde van Frankrijk dat de Tour zijn grote doel wordt volgend jaar.  Alleen worden daar nu vraagtekens bij geplaatst.

Het is geen geheim dat Dumoulin en Primoz Roglic uitstekende tijdrijders zijn. Steven Kruijswijk is dat minder. En volgend jaar staat er maar één (klim)tijdrit op het programma in de Tour.

“We wachten nog op de voorstelling van de Giro en de Vuelta”, vertelde sportdirecteur Merijn Zeeman aan Het Laatste Nieuws. “Want ik denk niet dat Tom juichend in zijn zetel zat als hij de voorstelling heeft gevolgd. Dit parcours met steile dingen en tempowissels is eerder iets voor Primoz dan voor Tom.”

De Nederlandse formatie kondigde eerder al aan dat het in de drie grote rondes een gooi zou doen naar de eindzege. Eén grote naam per grote ronde, zou je dan denken. Alleen zette Dumoulin er dus al zijn zinnen op, schuift Zeeman nu Roglic naar voor en stond Kruijswijk vorig jaar in Parijs op het eindpodium.

Het wordt de volgende weken en maanden wellicht pokeren tegen Team Ineos. Die hebben vier grote pionnen om te verdelen over de drie rondes: Egan Bernal, Chris Froome, Geraint Thomas én Richard Carapaz.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties