D'hoore, Kopecky & co zorgen voor nieuw nationaal record, Belgische mannen zijn er dicht bij

D'hoore, Kopecky & co zorgen voor nieuw nationaal record, Belgische mannen zijn er dicht bij
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het Nederlandse Apeldoorn is het EK baanwielrennen van start gegaan. Een medaille haalde België er nog niet binnen, maar het zette wel al een knappe prestatie neer. Het gaat dan om de vrouwen in de ploegenachtervolging. Die lieten een nieuw Belgisch record optekenen.

Lotte Kopecky, Jolien D'hoore, Annelies Dom en Shari Bossuyt vormden de Belgische ploeg bij de vrouwen. In de kwalificaties zetten ze al de vijfde chrono neer. Zo plaatsten ze zich voor de eerste ronde. Daarin waren ze goed voor een tijd van 4:21.933.

DAMESPLOEG OP SCHEMA VOOR SPELEN

Daarmee sleepten ze niet alleen een vijfde plaats in het eindklassement in de wacht. De dames deden ook meer dan een volle seconde af van het vorige Belgische record. Deelname aan de Olympische Spelen in Tokio blijft zo een mogelijkheid.

Bij de mannen kwamen Sasha Weemaes, Robbe Ghys, Kenny De Ketele en Rune Herregodst in actie. Zij reden in de kwalificaties naar plaats acht. Vervolgens deden ook zij een gooi naar een nieuw Belgisch record. De mannenploeg kwam net te kort en eindigde als zevende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties