Iserbyt en Sweeck deden wat ze konden: "De realiteit is wat ze is" & "Van der Poel dreef met tot het uiterste"
Arjen T'Sjoen
| 47 reacties

Iserbyt en Sweeck deden wat ze konden om Van der Poel te verslaan

Iserbyt en Sweeck deden wat ze konden: "De realiteit is wat ze is" & "Van der Poel dreef met tot het uiterste"
Foto: © photonews

Vooraf kondigde de Superprestige in Ruddervoorde zich aan als een tweestrijd tussen Mathieu Van der Poel en Eli Iserbyt. Uiteindelijk was het de ploegmaat van Iserbyt, Laurens Sweeck, die het langst bij Van der Poel kon blijven.

Het draaide de voorbije weken wat minder bij Laurens Sweeck, maar zondagnamiddag deed hij het prima. Hij kon het langst bij Van der Poel blijven, maar moest uiteindelijk de wereldkampioen laten gaan: "Ik was slecht op de Koppenberg dus ik ben blij dat ik zo mijn week kan afsluiten. Ik kan zeker leven met deze tweede plaats. Ook als Van der Poel aan de start komt willen we winnen, maar de realiteit is wat ze is", vertelde Sweeck bij Sporza.

Iserbyt begon sterk aan de cross, maar trapte nadien op zijn adem: "Het ging goed in het begin, maar Van der Poel dreef me tot het uiterste. Ik zat op mijn limiet en reed tegen een paaltje. Nadien was de veer gebroken en vond ik het goede gevoel niet meer. Ik was niet helemaal fris, misschien door de Koppenberg, maar ik wil geen excuses zoeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties