Mathieu Van der Poel is zoals vanouds oppermachtig en wint in Ruddervoorde
Arjen T'Sjoen
| 67 reacties

Van der Poel is zoals vanouds oppermachtig en wint in Ruddervoorde

Mathieu Van der Poel is zoals vanouds oppermachtig en wint in Ruddervoorde
Foto: © photonews

Zondagnamiddag stond de Superprestige in Ruddervoorde op het programma. Mathieu Van der Poel begon er aan zijn veldritseizoen.

Vooraf werd er een strijd verwacht tussen de man van het moment- Eli Iserbyt- en Mathieu Van der Poel. Lange tijd leek het ook een open cross te worden want Iserbyt, Van der Poel, Vanthourenhout, Merlier, Sweeck, Aerts en Van Kessel bleven tot ronde drie bij elkaar.

Op het einde van die ronde trok Laurens Sweeck in het zand ten aanval. De luitenant van Eli Iserbyt kreeg eventjes het Britse supertalent Tom Pidcock met zich mee, maar de wereldkampioen bij de beloften viel na een te wild manoeuvre en gaf snel wat plaatsjes prijs. Mathieu Van der Poel reed vervolgens het gat dicht op Sweeck en plots hadden we een duo voorin. Eli Iserbyt kreeg het gat door een vervelende val niet meer gedicht. Hij eindigde uiteindelijk op een kleine anderhalve minuut van de Nederlander. 

Sweeck vs Van der Poel

Sweeck deed alles wat hij kon en was in het zand misschien wel iets beter dan Van der Poel, maar hij moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen. De wereldkampioen reed uiteindelijk 20 seconden weg en behield die voorsprong tot op de streep. Laurens Sweeck eindigde als tweede, Belgische kampioen Toon Aerts reed in de achtergrond een goeie cross en mocht mee het podium op. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta

Nieuwste reacties