Wietse Bosmans gaat op zoek naar sponsors en UCI-punten: "De Wereldbeker rijden is het doel"

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Wietse Bosmans gaat op zoek naar sponsors en UCI-punten: "De Wereldbeker rijden is het doel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 28-jarige veldrijder Wietse Bosmans heeft geen team en rijdt op dit moment mee in veldritten doorheen heel Europa. Hij gaat er op zoek naar UCI punten om toch weer te kunnen deelnemen in de Wereldbeker.

Wietse Bosmans was bij de junioren en de beloften een groot talent, maar dat kon hij nooit laten zien bij de profs. Tussen 2014 en 2016 kreeg hij te maken met de ziekte van Lyme en dat was een grote en belangrijke oorzaak. In 2019 moest hij vertrekken bij crossteam Creafin en sindsdien vond hij geen werkgever meer.

Bosmans reist op dit moment Europa rond om terug te kunnen meedoen aan wedstrijden in de Wereldbeker. Enkel de 50 beste veldrijders mogen daaraan deelnemen, hij staat momenteel op plek 62. "Het is inderdaad het doel om opnieuw aan die wedstrijd deel te nemen, maar nog niet meteen", vertelde Bosmans bij Het Nieuwsblad. "Tegen Kerstmis en Nieuwjaar met Zolder en Namen op het programma zou ik er wel graag bij zijn." Bosmans kan wel wat financiële steun gebruiken: "Momenteel reis ik Europa met het vliegtuig rond en het materiaal komt dan achteraf met de camper, dat is niet echt betaalbaar. Ik wil wel op een bepaald niveau blijven crossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties