Na Wouter Wippert zet opnieuw een Nederlandse sprinter een punt achter zijn carrière

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Na Wouter Wippert zet opnieuw een Nederlandse sprinter een punt achter zijn carrière
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlander Michel Kreder (32) heeft besloten om te stoppen met wielrennen. De sprinter reed het voorbije jaar al niet meer op profniveau.

Michel Kreder komt met ook nog broer Raymond Kreder en neef Wesley Kreder uit een grote wielerfamilie. Hij maakte in 2009 de overstap van het jeugdteam van Rabobank naar Team Garmin-Transitions. Michel Kreder die net als zijn broer Raymond een goed eindschot in de benen had en vlot een heuvel verteerde bleef tot en met 2013 bij Garmin en reed nadien nog voor Wanty-Groupe Gobert, Roompot en Aqua Blue. Het voorbije jaar reed hij nog enkele wedstrijden voor Ningxia Sports Lottery - Livall Cycling Team, een continentaal team uit China. 

"Ik heb van de eerste tot de laatste dag genoten", vertelde Kreder op sociale media. "Ik ben bijzonder blij dat ik bijna alle grote wedstrijden heb kunnen rijden en zes keer heb kunnen winnen. Nu kijk ik uit naar een 'normaal leven' zonder fiets." Kreder won al zijn koersen in Frankrijk met onder meer etappes in de Ronde van de Sarthe en in de Ronde van de Middellandse Zee. Hij reed ook vier keer de Ronde van Spanje. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties