Stybar wil ooit nog wel starten in WK veldrijden: "Mathieu en Wout hebben huwelijk tussen cross en weg in ere hersteld"
Redactie
| 4 reacties

Stybar verklaart waarom hij voor uitgebreider programma in de cross kiest

Stybar wil ooit nog wel starten in WK veldrijden: "Mathieu en Wout hebben huwelijk tussen cross en weg in ere hersteld"
Foto: © photonews

Het zijn niet slechts twee of drie veldritjes die Zdenek Stybar deze winter komt meepikken. Acht stuks staan er op zijn programma. Het meeste in zeven jaar. Stybar komt met een verklaring en strooit met complimenten naar Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Maar even de focus op zichzelf: waarom zijn het er dit seizoen zo veel? "Crossen is pure 'fun' voor mij", haalt Stybar aan in HLN. "Ik hou van de geweldige sfeer en het fantastische publiek, zeker in de drukke kerst-en nieuwjaarsperiode. Ik sloot mijn wegseizoen vroeg af waardoor ik ook wat eerder met crosstraining ben begonnen. Vandaar het iets uitgebreidere programma."

PERFECTE AANVULLING

De Tsjech bekijkt het ook in functie van het volgende wegseizoen. "Crossen is de perfecte aanvulling op mijn voorbereidingswerk, dat ik voor het grootste deel nog altijd buiten het veld verricht. Op een technisch, bochtenrijk parcours trap ik tijdens zo'n uur natuurlijk nooit constant 450 watt. Maar de korte, stevige inspanningen zijn wel 'bruikbaar' in de finale van een voorjaarsklassieker." 

Zo zijn ook Mathieu van der Poel en Wout van Aert zo sterk geworden. "Met die nuance dat Mathieu en Wout nog geen volledig wegprogramma afwerken. Zij kunnen hun koersen nog zorgvuldig uitkiezen. Die kans krijg ik niet meer. Ze hebben het huwelijk tussen cross en wegwielrennen in ere hersteld. Mooi."

DISCIPLINE 'AFROMEN'

De situatie van Stybar is dus nog wel anders. "Onvermijdelijk komt er een fase in je carrière waar je één van beide disciplines wat moet 'afromen'. In die fase ben ik nu al even aanbeland. Het WK zou ik ooit nog wel willen rijden. Op voorwaarde dat ik me op z'n minst podiumrijp voel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties