📷 Parcours Gent-Wevelgem ondergaat gedaanteverwisseling
Redactie
| 9 reacties

Parcours Gent-Wevelgem ondergaat gedaanteverwisseling

📷 Parcours Gent-Wevelgem ondergaat gedaanteverwisseling

Vanaf 2020 zal Gent-Wevelgem- In Flanders Field Men WorldTour in Ieper van start gaan. De verhuis van de start zorgt evident voor een wijziging van de aanvangskilometers.

De gemeente is in de 86-jarige geschiedenis van Gent-Wevelgem immers de meest loyale partner van de organisatie. Met een passage in de beginkilometers toont de organisatie haar appreciatie voor deze steun.
 
De ploegvoorstelling zal plaatsvinden op de Grote Markt in Ieper, de officieuze start aan de Menenpoort. Van daaruit gaat het naar Sint-Juliaan met het 0 km-punt aan het monument van de Brooding Soldier.
 
Via Zonnebeke rijden de renners over Moorslede, Dadizele en Ledegem naar Moorsele. Aansluitend volgt Gullegem, Sint-Eloois-Winkel, Rollegem-Kapelle en opnieuw Ledegem en Moorslede, vandaar gaat het naar Passendale, Westrozebeke en Langemark-Poelkapelle tot in Veurne.
 
Het aantal kilometers tot aan Veurne blijft op die manier onveranderd in vergelijking met de vorige jaren. Waarbij de Moeren de poort blijft waar de wedstrijd traditioneel opengebroken wordt.
 
De organisatie had de voorbije weken al een overleg met de burgemeesters en betrokken schepenen van Wevelgem, Ledegem, Moorslede en Zonnebeke. Hierbij werd vooral de veiligheid van de renners besproken. Passages over brede wegen, omkeren van éénrichtingsverkeer… 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties