Wietse Bosmans: Ooit toptalent, nu op zoek naar sponsors

Redactie
| 4 reacties
Wietse Bosmans: Ooit toptalent, nu op zoek naar sponsors
Foto: © photonews

Wietse Bosmans werd twee keer vice-wereldkampioen bij de beloften. Bij de profs brak de ondertussen 28-jarige crosser uit Kalmthout echter nooit door. Het is zelfs zover gekomen dat hij heel Europa doorkruist in de zoektocht naar UCI-punten en tegelijkertijd een privé-sponsor zoekt.

Onder meer door de ziekte van Lyme kwam Bosmans nooit echt aan de oppervlakte bij de profs. In 2019 lag er voor hem geen contract meer klaar bij Steylaerts-777, waarna hij nog even voor Creafin-Tüvsüd reed. Momenteel staat de crosser nergens onder contract. Bosmans schakelde daarom de hulp in van een marketingbureau om sponsors te vinden, zodat hij kan blijven crossen. 

"Als je wil meedoen op een bepaald niveau, heb je geld nodig", laat Bosmans weten in het Nieuwsblad. "Enkel dan kan je er je brood mee verdienen. De hoop is groot."

Ondertussen staat Bosmans 62ste op de UCI-ranking, maar voor een startbewijs in de Wereldbeker is een plek in de top vijftig vereist. Vandaar dat Bosmans heel Europa rondtrekt om in kleinere crossen de nodige UCI-punten te verzamelen. 

"Ik ben inderdaad rustig in het buitenland begonnen om een betere startplek te bemachtigen." Hij won alvast in Zweden een cross, maar was dit seizoen ook al actief in Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties