Mario Cipollini is na hartoperatie aan de beterende hand, "maar dan pas weet ik of ik volledig herstel"

Dante Bellon
| 0 reacties
Mario Cipollini is na hartoperatie aan de beterende hand, "maar dan pas weet ik of ik volledig herstel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mario Cipollini moest onlangs onder het mes na een aandoening aan het hart. De Italiaanse spurtbom is ondertussen aan de betere hand. "Ik ben het gewend om af te zien."

Mario Cipollini is na zijn hartoperatie aan de beterende hand. De Italiaan moest enkele weken geleden onder het mes wegens tachycardie. Dat is een aandoening waarbij het hart in rust klopt aan een frequentie hoger dan honderd slagen per minuut. De hartproblemen kwamen tijdens het koersen al aan het licht. Cipo nam contact op met een arts die bevestigde dat hij zonder de juiste behandeling had kunnen sterven. 

"Het was vreemd om die diagnose te krijgen", zegt hij in La Gazzetta dello Sport. "Ik trapte 500 Watt tijdens een klim en voelde me helemaal geblokkeerd." Nu blijkt het vooral dat Cipollini te kampen heeft met een genetische aandoening. 

"Ik voel me goed na de operatie. Ik ben blij dat ik de signalen niet genegeerd heb. Je moet goed voor jezelf blijven zorgen. Ik hoop alvast dat ik in januari goed nieuws krijg. Dan weet ik of ik volledig zal herstellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties