OFFICIEEL: Deceuninck-Quick.Step heeft Sam Bennett en diens lead-out eindelijk beet

OFFICIEEL: Deceuninck-Quick.Step heeft Sam Bennett en diens lead-out eindelijk beet
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maandenlang heeft het aangesleept, maar nu is het eindelijk zover: Deceuninck-Quick.Step heeft Sam Bennett binnengehaald als sprinter voor 2020. De Ier bereikte al snel een mondeling akkoord met het Belgische team en de overstap is nu helemaal rond.

Bennett moet bij Deceuninck-Quick.Step de vervanger worden van Elia Viviani. Patrick Lefevere was al snel gecharmeerd door Bennett, maar diens team Bora-Hansgrohe wilde hem niet zomaar laten gaan. Daardoor was het maanden onduidelijk of de overstap er nog zou komen.

Zo'n vier weken geleden kondigde Bora dan toch het vertrek van Bennett aan: hij was dan toch een vrije renner, in staat om zijn volgende werkgever te kiezen. Dat werd The Wolfpack. Bennett heeft nu een contract getekend tot eind 2021. Ook zijn lead-out Shane Archibold ruilt Bora-Hansgrohe bij Deceuninck-Quick.Step.

"Over de overstap van Sam is al veel gezegd en geschreven", reageert Lefevere. "Ik heb verheugd om hem aan boord te hebben. Zijn palmares zegt alles over zijn talent en vastberadenheid, maar hij heeft ook een geweldig karakter." En Archibold? "Hij wordt beschouwd als één van de besten ter wereld in wat hij moet doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties