Campenaerts: "België is heel snel het sterkste tijdritland ter wereld geworden"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 4 reacties
Campenaerts: "België is heel snel het sterkste tijdritland ter wereld geworden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

België mag maar twee renners naar de Olympische tijdrit sturen, maar heeft een vijftal topkandidaten. Eén van hen is Victor Campenaerts.  

Remco Evenepoel mag door zijn zilveren medaille op het WK al sowieso naar Tokio. Voor het tweede ticket moet Campenaerts onder meer afrekenen met Wout Van Aert. (lees zijn analyse HIER)

In Yorkshire was Campi -net als Evenepoel- op weg naar een medaille, toen hij tegen de grond ging. Uiteindelijk werd hij elfde.

“Waarom moest ik per se zo snel door die ene bocht gaan?”, vroeg hij zich luidop af tegenover Het Laatste Nieuws. “Omdat ik wereldkampioen wou worden! Dat heeft me een plek in de top acht en mijn ticket voor de Spelen gekost.”

“Maar op deze manier is het misschien beter. België is in heel korte tijd de sterkste tijdritnatie geworden die er is. Nu krijgen we een eerlijkere strijd om dat laatste ticket.”

“Er zal sowieso een goeie tijdrijder naar Tokio gaan. Als ik niet geselecteerd ben, dan zal degene die in mijn plaats gaat iemand zijn die meedoet voor de medailles."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties