Evenepoel gelauwerd als winnaar van Kristallen Fiets, ook primeur voor Sanne Cant

Evenepoel gelauwerd als winnaar van Kristallen Fiets, ook primeur voor Sanne Cant
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zegegebaar mocht Remco Evenepoel al maken na onder andere de Clasica San Sebastian en het EK tijdrijden. Het heeft geleid tot ook een mooie bekroning in de vorm van een verkiezing. Evenepoel mocht voor zijn prestaties in Vilvoorde de Kristallen Fiets ontvangen.

In de Flandrien-verkiezing moest hij nog nipt het onderspit delven voor Wout van Aert. De prijzen worden mooi verdeeld, want de Kristallen Fiets gaat wel naar Evenepoel. Hij mocht de trofee ontvangen uit de handen van niemand minder dan Eddy Merckx.

Aangezien hij net zijn eerste profjaar achter de rug heeft, is het ook zijn eerste Kristallen Fiets. Hetzelfde geldt voor Sanne Cant, die natuurlijk in het vrouwenwielrennen al wat langer meedraait. Ook de drievoudig wereldkampioene veldrijden ziet haar inspanningen beloond met deze bekroning.

LEFEVERE BESTE PLOEGLEIDER

Evenepoel is bij de mannen overigens de jongste laureaat ooit. Zijn ploeg Deceuninck-Quick.Step viel ook in andere catgorieën in de prijzen. Zo werd Patrick Lefevere verkozen tot beste ploegleider van het jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties