Van Aert laat zich uit over de mindere momenten in 'Het huis': "Telkens één renner die verloor van Mathieu"

Van Aert laat zich uit over de mindere momenten in 'Het huis': "Telkens één renner die verloor van Mathieu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dinsdagavond was het eindelijk zover: de aflevering van 'Het huis' met Wout van Aert als centrale gast. De renner van Jumbo-Visma was ook openhartig over de mindere momenten van de laatste jaren. Zoals daar waren: de vorige veldritwinter en natuurlijk zijn val in de Tour.

Van Aert liet het litteken zien dat hij had overgehouden aan zijn val. "Holy crackers", liet programmamaker Eric Goens zich ontvallen. Inmiddels gaat het al beter en is zijn eerste cross niet meer veraf. "De dokter heeft er alle vertrouwen in dat alles opnieuw zal lukken. Ik heb er absoluut geen rekening mee gehouden dat ik niet meer zou kunnen crossen."

Op de weg is Van Aert ondertussen een topper geworden en dat was hij al langer in het veld. Al moest hij na zijn veelbesproken contractbreuk Toon Aerts naast zich dulden en moest hij vaak de duimen leggen voor Van der Poel. "Er was telkens maar één renner die verloor van Mathieu van der Poel. Het was mijn schuld dat het niet meer spannend was."

VERKEERD BEELD

Dat ging toch wel in het hoofd spelen. "Ik moest altijd dezelfde vragen beantwoorden en daar had ik het moeilijk mee. Ik beet van me af en er werd zo misschien een verkeerd beeld van me opgehangen. Ik durf nu wel toe te geven dat ik gevangen zat. Ik wilde mijn oude niveau halen, maar dat lukte niet. Ik kon dat ook niet loslaten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties