Ziet Mark Cavendish zijn droom in het water vallen? "Uiterst moeilijk om een kans af te dwingen"

Ziet Mark Cavendish zijn droom in het water vallen? "Uiterst moeilijk om een kans af te dwingen"
Foto: © photonews

Mark Cavendish reed de Zesdaagse van Gent aan de zijde van Iljo Keisse. De passage van de Brit in Gent werd onder andere gekenmerkt door een valpartij. In 2020 wil hij pas echt nog eens kunnen schitteren op de piste, want dan zijn het uiteraard de Olympische Spelen.

Alleen is het niet zeker of Cavendish zich voor de Spelen zal kunnen plaatsen. De madison maakt in 2020 zijn terugkeer als olympisch nummer. In die discipline is Cavendish drievoudig wereldkampioen. Hij zou er dus toch bij moeten kunnen zijn in Tokio, maar dat is verre van een zekerheid.

250 PUNTEN NODIG

"Er zijn al meerdere mensen die hun hand hebben opgestoken", laat Brits bondscoach Iain Dyer weten aan BBC. "De deur staat op een kier, maar het is uiterst moeilijk om een kans af te dwingen. Hij heeft 250 punten nodig om zich te kwalificeren en moet het WK  of een Wereldbeker rijden."

Wat mogelijk in zijn nadeel speelt, is dat Dyer renners wil meenemen die in meerdere nummers kunnen meedoen voor de medailles. "Iemand hebben die specialist is in de madison, maar niet inzetbaar in de andere nummers, is geen ideaal scenario."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties