Lefevere ziet de geknipte persoon om hem op te volgen: "Hij kan dat met zijn flair en charisma"

Lefevere ziet de geknipte persoon om hem op te volgen: "Hij kan dat met zijn flair en charisma"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De meest succesvolle ploegleider/ploegmanager aller tijden? Patrick Lefevere zal er toch dichtbij zijn. Al meer dan 20 jaar rijgt hij de prijzen aan elkaar. Er zijn zelfs bijnamen verzonnen voor de ploegen die hij samenstelde. Maar zijn pensioensgerechtigde leeftijd zit eraan te komen...

Lefevere wil niet koste wat het kost nog jaren de druk voelen van één van de meest veeleisende jobs in het wielrennen. "Ik wil absoluut vermijden dat ze zeggen: 'Is die oude daar weer?' Ik wil niet in de weg lopen. Ik voel me niet oud. Soms wel, wanneer ik te lang heb uitgezeten 's nachts. Vroeger zat ik dan om acht uur 's morgens weer aan mijn bureau. Dat kan ik nu niet meer", klinkt het in HLN.

Maar wie moet hem opvolgen?  "Ik heb gelezen dat Tom Boonen geïnteresseerd is. Hij heeft ook gezegd dat het nog niet voor meteen was. Tom zou het wel kunnen, met zijn flair en charisma.Ik heb een contract dat afloopt in december 2021, met nog een paar opties. Het zal niet één persoon zijn, die mij opvolgt. Het is een job voor twee of drie mensen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties