Lefevere had al vroeger op pensioen kunnen gaan: "Ik heb een geste gedaan"

Lefevere had al vroeger op pensioen kunnen gaan: "Ik heb een geste gedaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zo, dat was best een opvallende aankondiging op het gala van de Kristallen Fiets. Patrick Lefevere gaat op pensioen. Al is het eigenlijk meer een administratieve formaliteit. Lefevere blijft als zelfstandige werken voor Deceuninck-Quick.Step.

Sinds zijn aankondiging, klampt iedereen Lefevere vast. "Ben ik de enige in België die op pensioen gaat misschien? We hebben een personeelsfeest dat al lang geleden gepland was. Maar iedereen vraagt naar mijn plannen. Ik heb er dan maar een pensioensfeest van gemaakt", zegt de CEO van Deceuninck-Quick.Step in Het Nieuwsblad.

BEGROTINGSTEKORT

Er vallen ook zaakjes te doen, want doordat een zelfstandige na zijn pensioen lagere sociale bijdragen betaalt, kan die meer van zijn inkomsten overhouden. "Ik mag onbeperkt bijverdienen. Ik had het vorig jaar al kunnen doen, maar we zitten in België al met een begrotingstekort dat straks 12 miljard bedraagt. Ik heb toen een geste gedaan."

Een gebaar uit vaderlandsliefde? Maar om het duidelijk te stellen: Lefevere houdt zich perfect aan de regels. "Alles wat ik doe, is perfect legaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties